Na jakim vps masz? U mnie od kiedy11.13 wersja wyszla nie wylaczyl sie zaden Masternod, bedzie ze 3 dni juzJeden MN stoi.
Mam pytanie odnośnie wyłączania się MN.
Dlaczego co pewien czas się wyłącza ?
Deamon DRK działa a MN się wyłącza.
Pozdrawiam
Zatem, rykujesz wystawiajac monety na "pokaz" na goracym portfelu, ze ktos madrzejszy wpadnie i ci je buchnie o ile ma taka wiedze.Nie VPS tylko Terminal HP w domu.
sprawdziłem HotCold i jest enabled.
Mam wrażenie że jak wyłączę portfel DRK na lapku to MN też się wyłącza.
W toku jest przygotowywany drugi MN, ale nie wiem czy będzie się opłacało go stawiac jak mam co 20 minut startować oba MN.
Pozdrawiam
No to zmienia wieleNic nie ryzykuje.
W domu jest postawiony router na debianie, z możliwościowa zalogowania się na niego po przez ssh tylk oz sieci wewnętrznej.
Jest przekierowany odpowiedni port na Terminal HP na którym stoi MN.
Całość jest pod UPSem 1,5KW
Portfel DRK z którego generowałem masternode key jest na lapku, który ma cały dysk zaszyfrowany TrueCryptem.
Sam portfel znajduje się jeszcze w szyfrowanym kontenerze TC.
Mi nie chodzi o stawianie MN za granica tylko w Polsce, żebyśmy nie byli białą plamą.
Pozdrawiam
Ladnie! Coraz wieksze zainteresowanie widze moneta wsrod polakowm mimo to zakladamy MNy na zagranicznych boxach.Dokładnie tej wersji.
Na razie przerzuciłem MN na inne IP i tam działa ok.
Jak wrócę do domu to popatrzę na logi router'a.
Porty są przekierowane dobrze po dane wracają tym samym, ale jak wiadomo w IT nic nie jest pewne.
W każdym razie kolejny MN na polskim IP już działa brakuje 300 DRK do mojego drugiego MN.
Pozdrawiam
I jak dziala czy nadal musisz je odpalac czesto?Dokładnie tej wersji.
Na razie przerzuciłem MN na inne IP i tam działa ok.
Jak wrócę do domu to popatrzę na logi router'a.
Porty są przekierowane dobrze po dane wracają tym samym, ale jak wiadomo w IT nic nie jest pewne.
W każdym razie kolejny MN na polskim IP już działa brakuje 300 DRK do mojego drugiego MN.
Pozdrawiam
JPRja koncze servis z Flarem 15stego i tez przechodze, znalazlem za 10$ / rok juz wszystko ustawione tam mam wiec kwestia odczekania teraz
EDIT: jedna platnosc w miesiacu i masz oplacone z gorka miesiac servisu
Camosoul placi 0,5$ / m-c![]()