Zoneczka slowa nie powiedziala wiec masternodek odpalonyRozumiem. Wlasnie mi zonka powiedziala ze mam sie nie angazowac w kolejnego masternodka, bo dzis rano dostalismy rachuneczek za prad podliczenie calego roku kopania 4 kartami hmmmm moze lepiej bym nie pisal ile bo z krzesla spadlem jak zobaczylem.
Ostatnio ktos pisal o Raspeberry by smigal na tym MN ale tam ejst jakis problem...poszukam i wrzuce linka do odpowiedniego tematu.....większość osób stawia MN na serwerach od $5/miesięcznie. Piszecie, że w Polsce jest drogo, a tym czasem na ovh można dostać VPS za 9,83PLN
ovh.pl/vps/vps-classic.xml
co jest nie tak z nim?
Drugie pytanie, jest już jakiś MN na Raspberry PI wszedłem właśnie w posiadanie takiego czegoś i na razie bawię się z OwnCloud na własny użytek (dla zabawy). Zasilany jest z USB routera Nie wiem tylko, jakie jest zapotrzebowanie na zasoby...
Tak dla porządku tylko napisze (bo jest już w sekcji poradników wpis jak postawić na Raspberry Pi 2) - działa spokojnie, jedynie kompilacja trwa kilka godzin (także częste zmiany wersji bolą ) Swojego postawiłem też na BeagleBone Black'u. Fajnie śmigaDrugie pytanie, jest już jakiś MN na Raspberry PI...